Burçlara Göre Ev Dekorasyon Rehberi

Burçlar bazı insanlar için faldan öteye gitmeyebilir ama bazıları içinse oldukça yol göstericidir. Yaşam alanlarında bu yol göstericinin yönlendirmesinden faydalanarak daha rahat ve iyi hissedeceğiniz bir dekorasyon kurgulamanız mümkün. Burçlar karakterleri ne kadar etkiliyorsa, zevkleri ve istekleri de bir o kadar belirler. Tüm burçların kendine özgü güçlü yönleri, beğenileri, hoşlandıkları ve hoşlanmadıkları şeyler vardır. İşte buradan yola çıkarak evinizi dekore ederken size yardımcı olacak harika bir yazı ile karşınızdayız. Burçlara göre ev dekorasyon rehberi sayesinde eviniz sizi daha çok yansıtacak!

Evde çok daha verimli ve keyifli vakit geçirmenin yolu kendinizi yansıtan ve ihtiyaçlarınıza uygun bir dekorasyon kurgulamaktan geçiyor. Bunun içinde burçlardan yardım almanız oldukça akıllıca bir yöntem. Burcunuzun güçlü yanlarını ve karakterinize kattıkları doğrultusunda evinizi dekore ederek yaşayacağınız, çalışacağınız, uyuyacağınız, planlar yapacağınız ve gelişeceğiniz alanlar yaratabilir; bu alanların tamamen sizi yansıtmasını sağlayabilirsiniz.

Burçlara Göre Ev Dekorasyonu

Peki, “Tüm bunları nasıl yapacağım?” sorusunun cevabını ise burçlara göre ev dekorasyon rehberi yazımızda bulacaksınız.

Koç ( 21 Mart – 19 Nisan)

Koç burcu dekorasyon
Koç burcu, sıcak ve samimi ortamları sever.

Canlılığı seven, sürekli hareket halinde duran ve hep bir şeyler yapmak için düşünen koç burçlarının ev dekorasyonu da kendileri gibi enerjik ve pozitif olmalı. Genelde minimal çizgileri tercih eden koç burcu insanları aynı zamanda renklerin gücünü kullanmayı da oldukça sever. Ayrıca ateş burcu olmanın getirdiği sıcaklıkla mum, şömine gibi dekoratif parçalar dekorasyonun olmazsa olmazları arasında yer alır.

Sıcak bir ortam oluşturmak ilk kural olduğundan büyük halılar kullanmak rahat hissetmeleri açısından önemlidir. Rahatlık onlar için her şeyden önemlidir. Bu nedenle minimal mobilyalar kullanmak oldukça iyi hissettirir. Düz çizgiler, doğal malzemeler, vurgulu tonlar, endüstriyel tasarımlar, sade aksesuarlar bu burç insanın en sevdiği tarzlar olarak öne çıkar.

Halı
Yaşam alanlarında Elsa İskandinav ile harika bir enerji katabilirsiniz.

Büyük halılar kullanmayı seven koç burcu insanları için oldukça şık ve gösterişli bir halı; Else Siyah Beyaz İskandinav.

Boğa ( 20 Nisan – 20 Mayıs)

Boğa burcu dekorasyon
Kendinden emin ve oldukça sade tasarımlar, boğa burcuna göredir.

Her zaman güzel olanı isteyen ve güzeli tercih eden boğa burcu insanları; farklı, sade ama bir o kadar da dikkat çekici dekorasyon stilini benimser. Ne istediklerini her zaman bildiklerinden onlar için sorun çıkarmayacak ve sürekliliği olacak ürünler önceliklidir. Rahatlığa ekstra önem verdiklerinden daha sakin bir çevrede yaşarlar. Her şeyden önce evlerini rahatlığa göre dizayn ederler.

Rahatlığın yanında dikkat ettikleri diğer şeyler ise lüks ve doğal tonlar olmasıdır. Toprak tonları onların favorisi olduğundan birçok yerde bu rengi kullanmak iyi gelecektir. Ayrıca uykularına oldukça düşkün olduklarından yatak odasının ferah ve aydınlık olmasını isterler bu nedenle konforlu mobilyalar onlar için önceliklidir.

Koltuk
Toprak tonlarını oldukça seven boğa burçları, Spider Üçlü Kanepe ile ev dekorasyonlarına farklı bir hava katacak.

İkizler ( 21 Mayıs – 20 Haziran)

İkizler burcu ev dekorasyon
Açık tonlar ve ferah alanlar, ikizler burcu için en ideal ortamlardır.

Oldukça samimi, içten ve sıcakkanlı olan ikizler insanlarının en önemli özellikleri iletişim yetenekleridir. Bu nedenle şehir merkezine ve sosyal alanlara yakın bir yerde oturmak onlar için en iyi seçenektir. Yeni insanlar tanımak, evde vakit geçirmek ve arkadaşları ile birlikte olmak ikizler burçlarının en sevdikleri şeyler diyebiliriz. Bu nedenle ev dekorasyonuna oldukça fazla önem verirler.

Canlı ve iç açıcı renkleri kullanmayı oldukça seven ikizler insanları, hafif mobilyaları tercih ederler çünkü durmadan dekor değiştirmeye meraklıdırlar. Karnaval gibi yaşam alanları düzenleyen bu burcun insanları modern ve kullanışlı aksesuarlara ise bayılır.

Bahar desenli yuvarlak puf
Canlı, iç açan ve pozitif tasarımları çok seven ikizler burçlarının çok seveceği bir tasarım; Bahar Desenli Yuvarlak Puf.

Yengeç ( 21 Haziran – 22 Temmuz)

Yengeç burcu ev dekorasyon
Doğal ve nötr tonlar, yengeç burcu insanına göredir.

Yengeç burcu insanları evine düşkünlüğü en yüksek olan kişiler desek, yanılmış olmayız muhtemelen. Kendileri gibi sıcak ve samimi ortamları seven bu burcun kişileri nötr renkleri oldukça severler. İçten bir etki oluşturmayı ve hissetmeyi her şeyin önüne koyduklarından açık tonlar onların favorisidir. Ancak ortamın havadar olması da bir o kadar önemlidir.

Ev dekore ederken yardımcı dekoratif ürünleri kullanmayı seven yengeç burçları, pastel renklerin ağırlıkta olduğu ürünleri tercih eder. Hem kendi hem de arkadaşları için yemek yapmaya bayıldığından ferah ve kullanışlı bir mutfak olmazsa olmazları arasındadır.

Dekoratif raf
Ev dekorasyonunda yardımcı dekoratif ürünleri kullanmayı seven yengeç burçları, Işıklı Dekoratif Altıgen Raf setine bayılacak.

Aslan (23 Temmuz – 22 Ağustos)

Aslan burcu ev dekorasyon
Klas olmak aslan burcunun doğasında vardır.

Gösterişli, lider, dikkat çekmeyi seven aslan burcu insanları, evlerinde ihtişamlı mobilyalar kullanmayı ve kendini gösteren özel çalışmaları severler. Arkadaşları ve sosyal çevresinde lider olmayı sevdiğinden yemekler ve partiler vermek onlar için olmazsa olmazdır. Bu nedenle geniş ve konforlu alanlar oluşturmaya bayılırlar.

Estetiğe ekstra önem veren bu burcun insanları; turuncu, sarı ve mor renkleri oldukça fazla kullanır. Gücünü aksesuarlardan alan ve zamansız bir dekorasyon tarzı onlar için ideal olandır. Bu nedenle trend ürünleri değil, kendi trendlerini tercih ederler.

Köşe takımı
Gösterişli, estetik ve bir o kadar da rahat olan köşe koltuk takımı modelleri, tam olarak aslan burçlarının evinde bulunacak parçalardır.

Başak ( 23 Ağustos – 22 Eylül)

Başak burcu ev dekorasyon

Titiz, düzenli ve mantıklı olmasıyla bilinen başak burcu insanları; bol dolaplı, raflı ve fonksiyonel tasarımları daha çok tercih ederler. Her işin kusursuz olmasına ekstra özen gösterirler. Detaylara oldukça fazla önem verdiklerinden ev dekorasyonunda ne kadar az detay olursa o kadar iyidir.

Ahşap mobilyalara bayılan başak burçlarının favori renkleri ise bej, gri, beyaz, krem ve kahve tonlarıdır. Düzene bayıldıkları için eşyalarının ve dolaplarının sığabileceği büyüklükte alanlar olması ev dekorasyonu için oldukça önemlidir.

burçlara göre ev dekorasyon - gardırop
Titiz ve düzenli olmaya bayılan başak burçlarının tüm ihtiyaçlarını karşılayacak bir ürün; EraHome gardırop.

Farklı marka ve modeller için gardırop-dolap sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Terazi ( 23 Eylül- 22 Ekim)

Terazi burcu ev dekorasyon
Farklı ve orijinal tasarımlar, terazi burçlarının ilgisini çeker.

Rahatlığa bayılan ve oldukça enerjik olan terazi burcu insanları, nefes alabilecekleri dekorasyon tarzlarını severler. Uyumlu objeler, büyük ve gösterişli avizeler, avangart tasarımlar, süslü perdeler ve mobilyalardaki kusursuz renk uyumu… Ayrıca tüm bunların yanında lüks tasarımlar da ilgi alanlarındadır.

Farklı desenler ve renk kontrastlarına bayıldıklarından, yüksek aydınlatmaya sahip abarjurlar ve farklı tonlara sahip tablolar evlerinin olmazsa olmazları arasında yer alır. En sevdikleri renkler; sarı, mavi, yeşil gibi enerjiyi ve doğallığı bir arada sunan tonlardır.

Ahşap avize
Gösterişli ve doğal ışıklandırmalara bayılan terazi burçları; El Yapımı Ahşap avizeyi oldukça sevecektir.

Akrep ( 23 Ekim- 21 Kasım)

Akrep burcu ev dekorasyon
Huzurlu bir ortam, akrep burcu için her şeyden önce gelir.

Hayata bakış açıları oldukça farklı olan ve yaptıkları her işi gösterişle değil de sadelikle halletmeye çalışan akrep burcu insanları için ev dekorasyonunda en önemli şey huzurlu bir ortam oluşturmaktır. Burcunun doğası gereği çoğu şeyi kendi içinde halletmeye çalışan ve hislerini belli etmeyen akrep burcundakiler yaşam alanlarının kendi sığınakları olmasını ister.

İddialı burçların başında gelen akrep burcundakiler, sürprizleri ve gizemleri sever. Özel kokular, mumlar, sabunlar, özel kokulu taşlar, duvarlarda farklı portre resimler, koyu renkler ve egzotik tasarımlar özel olarak ilgi alanlarındadır. Favori renkleri; kahverengi, siyah beyaz ve gri tonlarıdır.

burçlara göre ev dekorasyon- tablo
Farklı ve egzotik tasarımlara bayılan akrep burçları için özel duvar tablosu.

Burçlara göre ev dekorasyon ederken ihtiyacınız olan tüm ürünleri ÇiçekSepeti Ev&Yaşam sayfalarında bulabilirsiniz.

Yay ( 22 Kasım – 21 Aralık)

Yay burcu ev dekorasyon
Doğallığı çağrıştıran her şey yay burcunu mutlu eder.

Özgür ruhlu ve gezgin bir hayata sahip olan yay burcu insanları aslında her yerde yaşamayı başarabilen kişilerdir. Bir çadırda ya da lüks bir evde yaşamanın onlar için pek bir farkı yoktur. Keşif yönleri ağır bastığından kitaplıklar, haritalar, beyaz duvarlar üzerinde sergilenecek fotoğraf panoları evlerinin ayrılmaz parçaları arasında yer alır.

Gezmeyi ve dışarıda vakit geçirmeyi çok seven yayların ev için olmazsa olmazı bahçe ve balkonlardır. Ufacık bir balkonu bile özenle tasarlarlar. Yeşil ev bitkileri, çiçekler, doğal renkler, eksantrik objeler, kilimler ve farklı aksesuarlar evlerinin her yerinde karşınıza çıkabilir. Favori renkleri; yeşil, mor, bej ve pudra tonlarıdır.

Yukka bitkisi
Doğallığı hayat felsefesi haline getiren yay burçları, evlerinde de doğallık ister. Yukka Bitkisi  doğal bir yaşam alanı yaratmakta oldukça doğru bir seçim olacaktır.

Oğlak (22 Aralık- 19 Ocak)

Oğlak burcu ev dekorasyon
Detaylı, lüks ve elegant ürünler tam olarak oğlak burçlarına hitap eder.

İşkolik, mükemmelliyetçi ve disiplinli olan oğlak burcu insanları aynı zamanda geleneksel detaylara da düşkündür. Bunların yanı sıra dinlenme alanlarında rahatlık ister. Ayrıca lüks detaylara özen gösterirler. Pahalı kumaşlar, şık dizaynlar, eski mobilyalar onların favori ürünleri arasında yer alır.

Geleneksel ama modern görüntüyle harmanlanmış tasarımlar tam olarak oğlak burçlarının istediği şeylerdir. Klasik çizgilerden güç almayı severler. Hem olgun görüntü sunan hem de lüks görünen bir ev, tam olarak hayal ettikleri ortam diyebiliriz. Favori renkleri; siyah, kahverengi, gri ve yeşil tonlarıdır.

Geleneksel tarzı ev dekorasyonunda kullanmayı seven oğlak burçları Antik Yörük kilimi oldukça beğenecektir.

Kova ( 20 Ocak – 18 Şubat)

Kova burcu ev dekorasyonu
Yeni ve modern bir ortam kova burcunun ideal ev ortamıdır.

kova burcu insanları; modern, sanat tutkunu ve kendini geliştirmeye sürekli açık kişilerdir. Bu nedenle özgün ve kendini gösteren alanlar oluşturmak ilk kurallarıdır. Teknolojik eşyaları kullanmaktan keyif alan, soyut imgelere bayılan ve rahatlığa düşkün bu burcun insanları için modern izlere sahip mobilyalar, dekoratif aksesuarlar olmazsa olmazdır.

İdealist ve hayalperest kişiliklerini yansıtırken aynı zamanda şık ve sadeliğe de önem verirler. Bu nedenle özel tasarımlara bayıldıklarından onlara sadeliğin tutkunları diyebiliriz. Favori renkleri; gümüş, beyaz ve metalik tonlardır.

burçlara göre ev dekorasyon - metal kitaplık
Kova burçları için oldukça şık bir ürün; metal kitaplık.
Balık (19 Şubat – 20 Mart)
Balık burcu ev dekorasyon
İç açan ve oldukça romantik ortamlar, balık burçlarının sevdiği yerlerdir.

Burçlar arasında romantiklikte yengeçlerle yarışacak tek burç, balık burcu desek yalan olmaz. Oldukça romantik ve hayalperest olan balık burcu insanları; su yeşili, pembe tonları ve su mavisi görmeye bayılır. Evlerinde hayal gücünün izini ve sıcaklığını her daim hissetmek istediklerinden bahar esintileri tam olarak onların tarzıdır.

Yumuşak, rahat ve dinlendirici mobilyalar, güzel ve mis kokulu çiçekler, muhteşem tablolar, mumlar ve farklı kokular evlerinin her yerinde hissedilir. Son olarak sanatçı ruhlu olduklarından her şeyin estetik olması vazgeçilmez kurallarıdır.

Kokulu mum seti
Kütük 3’lü kokulu mum seti, farklı kokuları seven balık burçlarını mutlu edecektir.